• Celjska cesta 2A, 3212 Vojnik
  • Pon - Pet: 7:00 - 15:00
  • +386 (0)3 577 20 16
  • info@plastkuntaric.si

Za Vas ustvarjamo že dobrih 50 let …

Franc Jožef Kuntarič je začel s predelavo in obdelavo PE izdelkov že leta 1967. Najprej je ustvarjal v obrtni delavnici na Ostrožnem, kasneje pa je s proizvodnjo nadaljeval v Vojniku. Pred 40 leti se je podjetje preselilo na lokacijo, kjer deluje še danes (Celjska cesta 2 a).

Podjetje je v letu 2017 dobilo novega lastnika. Naša vizija je nadaljevati z dobrim delom in prisluhniti željam kupcev, ki nam zaupajo in nam dajejo možnost, da uresničujemo ideje, ki jih imamo vedno na zalogi.

Prilagojeni potrebam kupcev in uporabnikov

V podjetju Plast Kuntarič d.o.o., izdelujemo polietilenske (PE) izdelke v manjših serijah. Izdelki so velikokrat prilagojeni posebnim željam in potrebam končnih uporabnikov. Tako lahko včasih izdelamo samo nekaj kosov PE cevi, trakov, varilne žice, …, ki jih ni mogoče dobiti v prodaji na trgu.

V prihodnje  želimo postati še fleksibilnejši in se še bolj približati potrebam in željam kupcev, zato načrtujemo posodobitev dela proizvodnje za posebne PE proizvode. Hkrati se partnersko povezujemo z izdelovalcem PE in PVC proizvodov, s čimer bomo dopolnili program, ki ga ne moremo izdelati v naši proizvodnji.

 

Zakaj polietilen?

Polietilen je po kemijski strukturi najenostavnejši in najbolj uporaben polimer. Pridobivajo ga s polimerizacijo etilena.
Je kemijsko in mehansko odporen (tudi pri nizki temperaturi), fleksibilen ter higiensko in okoljevarstveno neoporečen. Hkrati je dovolj prozoren in lahek.
Glede na postopke pridobivanja izdelujejo različne vrste PE z različnimi lastnostmi in uporabo:

PE LD polietilen nizke gostote,
PE LLD linearni polietilen nizke gostote (močnejši od PE LD).

Uporaba: za trde brizgane izdelke, kot so plastenke, folije, cevi za vodovod, plinovod, kanalizacijo, zaščito kablov, ohišja kemijskih aparatov …